Uitstapjes in de omgeving

In het midden van het midden van Frankrijk vind je Camping La Chassagne in Ronnet, departement Allier. Ten zuiden en ten oosten grenst gemeente Ronnet aan het departement Puy-de-Dôme. Deze twee departementen liggen allebei in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Ten westen van Ronnet ligt het departement Creuse. Bij Saint-Marcel-en-Marcillat (15 minuten van Ronnet) bevindt zich het drie-departementen-punt. De beschrijvingen die je hieronder kunt lezen betreffen bijvoorbeeld steden, rivieren, châteaus of musea van deze drie departementen.

Bij het campingterrein is het piratenbos met het riviertje La Tartasse. Hierin kunnen de kinderen hutten en dammen bouwen.

Je kunt genieten in de Gorges de La Sioule. De rivier La Sioule slingert door een spectaculaire rotskloof, dat diverse fraaie panorama's kent, waaronder het middeleeuwse slot van Chouvigny.

De Romaanse brug, Pont de Menat, overspant niet alleen La Sioule, maar tevens bijna twee millenia.

Montluçon en Montaigut hebben middeleeuwse centra. De stad Montluçon was eens een vestingsstad. De oude citadel staat als een getuige van dit tijdperk op een steile heuvel in het centrum.

Néris-les-Bains en Vichy hebben thermale baden. Beide plaatsen zijn kuuroorden sinds de Romeinse tijd. Het bronwater van nabij de stad Vichy ken je wellicht al in gebottelde vorm.

Het middeleeuwse dorpje Charroux is prachtig om te bezichtigen.

Saint-Pourçain-sur-Sioule is een leuk uitje voor de wijnproever.

Er zijn verschillende musea in de buurt waaronder Mupop (popmuziek door de eeuwen heen) in Montluçon, het streekmuseum in Marcillat-en-Combraille en een archeologische museum in Neris-les-Bains.

De Parc des Volcans, het vulkanengebied midden in de Auvergne, waar je door kraters kunt wandelen in een landschap vol uitgedoofde vulkanen waarvan de Puy de Dôme de beroemdste is.

Er zijn veel wandel- en fietsroutes waarbij je kunt genieten van de omgeving. Fietsen zijn te huur bij het toeristenbureau in Neris-les-Bains.

Viaduct de Fades vlakbij Les Ancizes-Comps is één van de hoogste spoorviaducten ter wereld ontworpen door Virard Felix.

Er worden in de zomer regelmatig brocantes, festiviteiten zoals Middeleeuwse feesten, muziekavonden en vuurwerkshows georganiseerd in dorpen en stadjes in de buurt.

In de buurt van La Chassagne zijn verschillende meertjes waar men kan vissen met een vergunning.

Saint-Eloy-les-Mines, op ongeveer twaalf kilometer afstand, heeft een plan d'eau, waar men kan zwemmen, vissen en surfen.

De rivieren La Sioule en Le Cher lenen zich uitstekend voor kano-tochten. Er zijn verschillende verhuuradressen.

Een uitdagend klimgebied vindt men in Lignerolles op achttien kilometer van de camping.

Er zijn zwembaden met een glijbaan in Commentry en Saint-Victor.

De waterval van Saint-Priest-des-Champs is na een korte wandeling te zien.

Je kunt in de bomen klimmen in Le Parc Aventure Natura'Bosse in Echassières met boomwandelpaden en kabelbanen.

Château Rocher, Château Chouvigny, Châuteau de l'Ours en Château d'Hérisson zijn voorbeelden van prachtige ruïnes en kastelen. Vanuit de camping zelf kijk je op de Middeleeuwse toren van Ronnet uit de 12de eeuw (le donjon circulaire sur motte).

Vogelaars en Lepidopterists kunnen op en rond de camping hun hart ophalen.

Voor de meest actuele informatie over festivals, tentoonstellingen, brocantes en andere activiteiten in de buurt, bezoek onze facebook-pagina: https://www.facebook.com/LaChassagneRonnet

In het campingbureautje zijn, naast normale toeristische folders, uitleen-informatiekaartjes aanwezig over activiteiten in de buurt. Deze zogenaamde Te Doen Kaarten zijn ook op deze site te vinden. Je kunt zich alvast oriënteren op de verschillende dingen die je op de camping en in de omgeving kunt doen en/of bezichtigen. De kaarten zijn onderverdeeld in de volgende categoriën: OP EN ROND DE CAMPING, TIPS, ACTIVITEITEN, ZWEMGELEGENHEDEN, CHÂTEAUX, TUINEN, STEDEN en MUSEA. Klik op één van de links om op de juiste pagina te komen.

Buizerd_120px